XXXII Häti-malja

Riihimäen kaupungin golfmestaruus 2024

02.08.2024 Tawast Golf

XXIII Häti-Malja keräsi kentän täyteen innokkaita pelaajia

Tänä vuonna Riihimäen kaupungin goflmestaruudesta kilpailtiin Tawast Golfin viheriöillä Hämeenlinnassa. Jo 23. kerran järjestettyyn Häti-Maljaan osallistui komeat 103 pelaajaa ja tunnelma oli korkealla. Tukeva aamiainen nautittiin klubilla, minkä jälkeen voitontahtoinen joukko oli valmis lähtöön. Sääkin suosi golfareita ja kisaan käytiin mukavassa auringonpaisteessa. Mukaan mahtui sekä vanhoja konkareita että innokkaita ensikertalaisia.

Häti-Malja löysi uuden kodin Jari Aittolan luota

Ankara taistelu kirkkaimmasta kruunusta käytiin hyväkuntoisella kentällä ja pilke silmäkulmassa. Tawast Golfin kenttä pani parastaan ja niin tekivät pelaajatkin.

Riihimäen kaupungin golfmestarin titteli meni tänä vuonna Jari Aittolalle, joka löi voittoisalla kierroksellaan 82 lyöntiä. Tiukkana kakkosena oli Reijo Talja 84 lyönnillä. Vain yhdellä lyönnillä perässä tullut Crisse Raitokoski teki historiaa olemalla ensimmäinen nainen Häti-Maljan kärkikolmikossa! Mitalisijat jaettiin siis vain muutamien lyöntien erolla.

Tasaista taistoa naisten ja miesten sarjoissa

Sekä naisten että miesten tasoituksellinen lyöntipeli oli tuttuun tapaan tasaista. Naisten sarjassa voiton vei Jaana Rasimus 69 lyönnillä. Toisena oli Crisse Raitokoski 71 lyönnillä ja kolmantena Paula Karuvaara, joka myös löi 71 lyöntiä. Miesten sarjassa ensimmäisenä oli Jukka Salonen 67 lyönnin turvin. Toiselle sijalle kiri Markku Munne 69 lyönnillä. Kolmanneksi tuli Hannu Kananen myös 69 lyönnillä.

Seniorisarjan voitto napsahti Jukka Saloselle, joka sai siis viedä Mandepo-kannun kotiin.

Pistebogeyssä ensimmäisellä sijalla oli Jukka Salonen  41 pisteellä. Samoilla pisteillä toisena oli Jaana Rasimus ja kolmanneksi tuli Hannu Kananen vain yhden pisteen erolla.

Lähimmäs lippua-kisassa kolisteltiin lipun tuntumassa

Yhdeksännellä reiällä pelatun lähimmäs lippua -kisan voittanut Kari Väkiparta ei pelleillyt, vaan iski muille luun kurkkuun heti alkumetreillä. 1,10 metrin päähän lipusta pamahtanut lyönti ei jättänyt epäilystäkään voittajasta. Viidennellä reiällä taas haettiin pisintä avauslyöntiä, jonka tarjoili tällä kertaa Pasi Hellberg. Kisan jälkeen lounastettiin klubilla, josta bussi toi kaikkensa antaneet kilpailijat takaisin Riihimäelle. Illalla palkinnot jaettiin Riihimäen Graniitissa, jossa hyväntuulinen meno jatkui ja taas syötiin! Puheissa varauduttiin jo seuraavaan kisaan. Sillä vuoden päästä kokoontuvat taas Riihimäen golfareiden kerma ja jälleen katsotaan kuka on kuka.

Teksti ja kuvat Vilma Häti

XXIII Häti-Maljan voittaja Jari Aitola saa nimensä kristalliimaljaan ja komeat kärryt kaupan päälle. Palkinon jakavat Kari Häti ja Antti Häti.

Kaiken kaikkiaan 103 pelaajaa kokoontui aurinkoiselle Tawast Golfin kentälle ratkomaan kaupungin mestaruuksia.