XXXII Häti-malja

Riihimäen kaupungin golfmestaruus 2024

02.08.2024 Tawast Golf

XX Häti-Malja Juhlavuosi ja osallistujaennätys

Jo 20. kerran järjestetty Riihimäen golfmestaruuskilpailu pelattiin tänä vuonna Kytäjä Golfissa Hyvinkäällä. Juhlavuonna kilpailuun ilmoittautui huikeat 129 osanottajaa. Kauniissa, mutta viileässä säässä South-East kentälle suuntasi joukko hyväntuulisia pelaajia kilpailemaan mestaruudesta.

Jari Mannisesta uusi mestari

Kuten edellisinäkin vuosina, oli kilpailu todella tasainen liukkaista viheriöistä huolimatta. Tämä ei kuitenkaan suoritusta häirinnyt ja moni pelaaja pääsikin avaamaan birdiepullonsa. Juhlavuonna Häti-maljan omaan vitriiniinsä nappasi Jari Manninen 82 lyönnillä. Kauas ei kilpailussa toiseksi sijoittunut Reijo Talja jäänyt 84 lyönnillään. Pronssille sijoittui Aulis Lehtinen. Tulos oli 85 lyöntiä.

Jaana Rasimus vakuuttavasti voittoon naisten kilpailussa

Naisten sarjassa Jaana Rasimus pelasi itsensä voittajaksi pistein 32. Hyvänä kakkosena oli vuoden 2010 naisten mestari Crisse Raitokoski, vain pisteen erolla. Kolmanneksi sijoittui Eija Nikkanen pistein 29.

Jari Manninen oli huippuiskussa ja pelasi itsensä voitajaksi miesten tasoituksellisessa pistebogey-kisassa hienolla tuloksella 39. Saman tuloksen sai toiseksi sijoittunut Jari Paajanen. Kolmanneksi itsensä pelasi Osmo Tuomi pistein 35.

Jari Paajanen ensimmäinen seniorisarjan mestari

Juhlavuonna kilpailuun otettiin mukaan uutuutena seniorisarja. Idea sarjasta tuli Eero Odelmalta ja hän saikin jakaa Mandepo-kannun voittaja Jari Paajaselle. Toiseksi sijoittui Jukka Salonen pistein 33 ja kolmanneksi Esko Määttänen 31 pisteellä. Seniorisarja tullaan tästä lähtien pelamaan joka vuosi ja kannu kiertää voittajalta voittajalle.

Perinteisesti jaettiin myös palkinto pisimmästä avauslyönnistä. Palkinnon pokkasi tänä vuonna Antti Vento. Lähimmäksi lippua löi Antti Häti tuloksella 1,12m. Häti kuitenkin lahjoitti palkintonsa Kirsi Surakalle, jonka suoritus ansaitsi tunnustusta. Hän nimittäin löi kilpailun lyhimmän draivin, joka oli Surakan omien sanojen mukaan vähän päälle metrin mittainen.

Vanhat mestarit kunniaan

Juhlavuoden kunniaksi päätettiin muistaa vanhoja mestareita ja heille jaettii muistopalkinto tunnustukseksi voitosta Häti-maljan kaiverretun nimen lisäksi. Kilpailun ensimmäinen voittaja vuonna 1993 oli Heikki Pohjolainen. Seuraavana vuonna nimensä maljaan sai Antti Häti, joka on voittanut kilpailun myös vuosina 1997, 1999 ja 2010. Vuonna 1995 mestariksi leivottiin Juha-Pekka Salo ja seuraavaksi maljan sai kotiinsa Timo Akkanen. Vuoden 1998 voittaja oli Tapio Santala. 2000-luvun ensimmäinen mestari oli Jorma Malmi. Eniten mestaruuksia on voittanut Tommi Ruissalo, joka on saanut nimensä maljaan peräti viisi kertaa (2001, 2003, 2006, 2007, 2008). 10-vuotisjuhlakilpailussa voittajaksi kruunattiin Seppo Valvanto. Vuonna 2004 malja lähti Jarmo Lepolan matkaan, jonka jälkeen se siirtyi Reijo Taljalle. Tommi Ruissalon kolmen vuoden voittoputken katkaisi Kari Vento vuonna 2009 ja hän voitti palkinnon uudestaan viime vuonna.

Jos palkinto parhaasta asusta jaettaisiin, olisi sen tänäkin vuonna mukaansa napannut Ismo Härmä. Miehen salmiakkikuvioiset golfhousut olivat selkeästi koko kentän tyylikkäimmät. Ensi vuoden uroteot odottavat, ja harjoittelu on sallittua. Elokuussa 2013 nähdään taas ketkä ovat iskussa. Sitä odotellessa mukavaa syksyä!

Teksti ja kuvat: Emma Häti

Kuvassa mestari Jari Manninen seurassaan kisan järjestäjät Kari, Antti ja Heikki Häti.

Kuvassa mestari Jari Manninen seurassaan kisan järjestäjät Kari, Antti ja Heikki Häti.

Jari Manninen kentällä.

Jari Manninen kentällä.

Kuvassa keskellä seniorisarjan voittaja Jari Paajanen ja palkinnon jakaja Eero Odelma.

Kuvassa keskellä seniorisarjan voittaja Jari Paajanen ja palkinnon jakaja Eero Odelma.

Tulokset

Lyöntipeli Scratch

Pistebogey

Erikoiskilpailut

Pisin drive:
Antti Vento, n. 300 m

Lähin lippua:
Antti Häti, 1,12 m

Lyhin drive:
Kirsi Surakka, n. 1,5 m

 

Oikaisu tuloslistaan:
Antero Odelman tulos (107)
oli merkitty väärin.

Oikea tulos on 92 lyöntiä.

Pahoittelen tapahtunutta,
mutta oikeus onneksi voittaa.

Kiitos palautteesta.

Terveisin,
Kilpailun johtaja A.Häti