XVIII Häti-Malja Riihimäen Golfmestaruus 2010

Aulangon Golfklubi, Eversti, Hämeenlinna 13.08.2010

Aulangon Eversti näytti parhaat puolensa -
Riihimäen golfmestaruudet selvitettiin huippuolosuhteissa

Tänä vuonna Häti-Maljan kohtalo ja Riihimäen mestaruudet ratkottiin ensimmäistä kertaa Aulangon uudella Eversti-kentällä, joka tarjosi loistavat puitteet tälle jo 18. kerran järjestetylle perinteikkäälle tapahtumalle. Kenttä oli viritetty upeaan kuntoon, ja kun kelikin oli kerrassaan hieno, niin eväät mukavaan yhdessäoloon ja tasokkaaseen kilpailuun olivat kasassa.

Jälleen kerran hyvässä seurassa ja hyvän harrastuksen parissa saatiin kulumaan koko päivä. Aamukahdeksasta iltakymmeneen pelattiin, syötiin, jaettiin palkinnot ja juhlittiin. Mukana oli 96 kivenkovaa kisaajaa ja mestaruudet jaettiin neljässä sarjassa. Naisille ja miehille oli molemmille tasoitukseton ja tasoituksellinen sarja, sekä lisäksi palkintoja jaettiin kaikille yhteisessä bistebogey-sarjassa sekä kahdessa erikoiskisassa.

Häti-Malja ja mestaruus Antti Hätille, Crisse Raitokoski naisten ykkönen

Kilpailu oli tänä vuonna tiukka ja hyvätasoinen. Miesten mitalit menivät lyönnin eroilla siten, että ykkönen oli Antti Häti, ja samalla siis myös Häti-Maljan voittaja, nyt jo neljännen kerran. Hän käytti kierrokseensa 75 lyöntiä. Hopeaa pokkasi Juuso Hyväri tuloksella 76 ja pronssimitalisti Oskari Häti löi 77 lyöntiä. Naisissa Crisse Raitokoski oli loistoiskussa, ja olikin omaan peliinsä enemmän kuin tyytyväinen. Ihan syystä, 87 lyöntiä ja selkeä voitto. Marita Hägg oli kakkonen 93 lyönnillä ja Eija Nikkanen kolmas, tulos 95.

Tasoituksellinen miesten sarja Tomi Tuoviselle huipputuloksella. Raitokoski tutulla paikalla

Pitkälle lyövä Tuovinen antoi tasoitukselleen kyytiä oikein kunnolla. Nettotulos 61 lyöntiä ja ylivoimainen voitto. Antti Häti oli kakkonen tuloksella 66 ja Antti Vento pronssilla, 68 nettolyöntiä. Naisten sarja oli myös tasoituksellisella puolella Crisse Raitokosken hallintaa. Voittotulos 69 oli samalla koko päivän viidenneksi paras. Kakkonen Marita Hägg ja kolmanneksi tullut Seija Kerttula saivat saman tuloksen 75, jonka pelasi myös kisan nelonen Leena Manninen.

Tyylillä on myös merkitystä golfissa. Sen näytti Ismo Härmä. JohnDaly-kuosiset, lievästi värikkäät housut siivittivät miehen tasoitussarjan 10:ksi tuloksella 71.

Erikoiskilpailuissa palkittiin ensin Tuula Vento, joka toimitti pallonsa lähimmäs lippua väylällä 16. Etäisyys 3 m 40 cm. Pisin draivi, n. 270 metriä, merkittiin Ville Lindénille väylällä 8. Heikki Häti palkitsi lisäksi pitkälyöntisen ladyn, joka oli tällä kertaa Leena Manninen. Ari Laitista onni taas suosi arvonnassa. Komea lippis lähti matkaan.

Aikaisempien vuosien voittajia näkyy tuloslistalla myös hyvillä sijoilla. Reijo Talja oli seitsemäs, Kari Vento kahdeksas, Jarmo Lepola yhdeksäs ja Seppo Valvanto yhdestoista.

Päivä oli totutusti hyväntuulinen ja hauska. Sopivasti kilpailuhenkeä mahtuu aina mukaan ja voittajien on helppo hymyillä. Kun katsoi päivän aikana ympärilleen, kävi selväksi, että hymyistä päätellen voittajia olivatkin lähes kaikki. Ensi vuonna on taas hienoa nähdä tuttuja ja uusia kasvoja ja todeta kuinka jälkipelien viisaudet muuttuvat ensi vuoden menestykseksi.