XXXII Häti-malja

Riihimäen kaupungin golfmestaruus 2024

02.08.2024 Tawast Golf

XV Häti-Malja 24.8.2007

Juhlakilpailun voittoon Tommi Ruissalo

Ukkonen jylisi, taivas leiskui ja vettä satoi solkenaan kun kisapäivän aamu perjantaina 24.8. valkeni. Sade onneksi laantui yhteisen golf-brunssin aikana ja viimeiset pisarat saatiin bussin ikkunaan matkalla Hämeenlinnaan Tawast Golfin kentälle. Ensimmäisen ryhmän lyödessä ulos taivas sitten lopulta repesi ja aurinko paistoi koko kilpailun ajan ja lämmintä riitti. Kenttä oli tosin sateen jäljiltä märkä ja raskas pelata, mutta muuten erinomaisessa kunnossa.

Naisten mestaruus Pirjo Hätille

Ykköseksi naisten tasoituksellisessa sarjassa pelasi Pirjo Häti tuloksella 74 lyöntiä. Kakkoseksi tuli Eija Nikkanen 5 lyöntiä heikommalla tuloksella ja kolmanneksi pelasi Seija Kerttula samalla lyöntimäärällä 79. Tuloksista löytyi pieni virhekin, kun Solveig Janssonille oli merkitty tuloslistaan pelikaverin tulos. Oikea nettotulos on 84, eli 12 lyöntiä vähemmän ja nostaa hänet tulosluettelossa sijalle 7.

Riku Raehalme pelasi miesten ykköseksi

Miesten tasoituksellisen sarjan voitti Riku Raehalme erinomaisella nettotuloksella 66 lyöntiä. Taso oli muutenkin kova sillä kympin kärjessä kaikki pelasivat tasoitukseensa tai sen alle. Kakkonen oli Jarno Härkönen "elämänsä kierroksella", tulos 67 lyöntiä. Kolmanneksi tuli kisojen ensikertalainen Jari Nurmi tuloksella 68.

Häti-Malja tuttuun hyllyyn

Kovassa iskussa oleva Tommi Ruissalo pelasi tuttuun tyyliin erittäin hyvin ja tasaisesti vieden toisen kerran peräkkäin, ja yhteensä neljännen kerran Häti-Maljan ja mestaruuden nimiinsä. Jukka Putkonen oli niinikään toisen kerran peräkkäin kakkonen käyden tiukan taistelun Timo Akkasen kanssa. Molemmat pelasivat saman lyöntimäärän, 80 lyöntiä.

Erikoiskilpailuissa pisimmän avauslyönnin löi Tommi Ruissalo ja lähimmäksi lippua löi Jyri Mannila. Päivän kuntonsa tiesi parhaiten Tuure Jokinen arvaten aamulla tuloksensa 2 lyönnin päähän toteutuneesta. Ikuisuuskilpailussa Kari Pyttynen vastaan Heikki Häti voiton vei tällä kertaa selvällä erolla H. Häti.

Reijo Taljasta ensimmäinen RautaYsi

Hyvä golf-tarina poiki uuden nimityksen joka sai nimensä jo vuosia eläneen legendaarisen "maailman pisimmän rauta-ysin" mukaan. Mittaa lyönnillä oli reippaat 300 metriä. Mukana oli alamäkeä, tietä ja tietysti rivakka kiskaisu. Klubin itseoikeutetuksi jäseneksi numero yksi valittiin luonnollisesti tuon lyönnin lyöjä Reijo Talja.

Päivä vierähti taas tuttuun tyyliin mukavien ihmisten, hyvän harrastuksen ja rennon tunnelman kera aamusta aina iltajuhlaan ja palkintojenjakoon asti. Hymyileviä naamoja nähtiin paljon ja huimia tarinoita päivän koitoksista kuultiin. Ensi vuonna kuulemma pannaan paremmaksi. Se jää nähtäväksi.

27.8.2007 Antti Häti

Tulokset

Miehet scr

Miehet hcp

Naiset scr + hcp

Erikoiskilpailut

Pisin drive, väylä 5:
Tommi Ruissalo, NGK

Lähin lippua, väylä 9:
Jyri Mannila, HyG 2,80 m