02.08.2024 Tawast Golf

XIX Häti-Malja Riihimäen Golfmestaruus 2011

Tawast Golf, Hämeenlinna 29.07.2011

RIIHIMÄEN GOLFMESTARUUDET RATKOTTIIN TAWAST GOLFIN VIHERIÖILLÄ

Häti-Malja pelattiin nyt jo 19. kerran, tälläkin kertaa upeassa kesäkelissä säätiedotuksen ennakkoarvioista poiketen. Aurinkoa ja lämpöä riitti huippukuntoisella kentällä, samoin kuin hyväntuulisia ja iloisia golffareitakin. Osallistujamäärässä tehtiin taas uusi ennätys kun 108 pelaajaa ilmoittautui kilvoittelemaan mestaruuksista ja lopulta muutaman peruutuksen jälkeen tasan sata peluria asettui tiille, kun yhteislähdön aika koitti.

Kari Vento Maljan uusi tuplavoittaja

Häti-Malja löysi tiensä vuoden tauon jälkeen tuttuun osoitteeseen, kun Kari Vento näytti muille lyönnin mallia. Voittotulos 75 on kovaa luokkaa ja se tuli tasaisella ja varmalla pelillä. Kakkoseksi pelasi Oskari Häti ja nosti sijoitustaan pykälällä viime vuodesta. Tulos 77 lyöntiä. Tällä vauhdilla, sjoitus per vuosi, Oskari lunastaa lupauksensa viedä Malja viimeistään 18 vuotiaana, eli ensi vuonna. Pronssia otti tänä vuonna Jukka Putkonen, tuttu nimi tuloslistojen yläpäästä jo vuosien ajalta.

Naisten mestaruus Leena Manniselle

Varmaa oli että naisten mestarin nimi vaihtuu, kun viime vuoden mestari Crisse Raitokoski eksyi Pariisiin kauden tärkeimmän koitoksen aikaan. Mestariksi pelasi itsensä Leena Manninen, hyvällä nettotuloksella 77 lyöntiä. Eroa kakkoseen, Tuula Ventoon tuli yksi lyönti ja kolmoseen, Hanna-Mari Putkoseen kaksi lyöntiä. Tiukkaa ja tasaista oli siis naisten kisassa ja merkille pantavaa myös se että menestys oli tänä vuonna kovasti perhekohtaista, kun sekä Ventojen että Putkosten talouksissa yllettiin palkinnoille sekä miesten että naisten sarjassa.

Tasoituksellinen miesten sarja oli Jaakko Hätin heiniä

Talviharjoittelu kannattaa. Sen osoitti Jaakko Häti joka räväytti taululle melkoisen nettotuloksen, 61 lyöntiä. Kesällä vähän pelannut mies yllättyi itsekin kuinka hyvin lyönti sinisen taivaan alla kulki. Toiseksi tullut Kari Vento pelasi 68 nettolyöntiä ja samalla tuloksella kolmanneksi tuli Markku Juvonen.

Pistebogey-sarjassa voiton vei luonnollisesti Jaakko Häti, huikeat 47 pistettä. Kakkonen oli Markku Juvonen 41 pisteellä ja kolmonen samoilla pisteillä Jukka Jalonen, joka hyvällä pelillään osoitti että mitaleille on edellytyksiä muissakin lajeissa kuin jääkiekossa.

Erikoiskisoissa voittajan sukunimi oli sama, mutta etunimi vaihtui. Pisin draivi lähti Oskari Hätin mailasta ja lähimmäksi lippua taituroi isäukko Heikki Häti.

Tuttuun tyyliin kisat menivät hyvissä ja iloisissa merkeissä. Tawastin kenttä oli hienossa kunnossa ja järjestelyt toimivat. Pelin ohessa ravintoa riitti ja iltatilaisuus sekä palkintojen jako ravintola Apollossa sujui tarjoiluineen ja tunnelmineen ihan kuin isommissakin kisoissa.

Ensi vuonna onkin sitten vuorossa 20-vuotisjuhlakilpailu ja silloin on luvassa jotain erikoista. Päivämäära kannattaa pistää ylös, se on perjantai, tietenkin, 10.8.2012 ja pelipaikka on Kytäjä. Silloin nähdään taas.

Kari Vento, Häti-Maljan voittaja vuonna 2011 vastaanottaa palkintonsa kisan järjestäjiltä. (Heikki Häti, Kari Häti, Kari Vento ja Antti Häti).